apsiveles

Patarimai norintiems sėkmingai parduoti rankdarbius: Kokybiškas rankdarbis kalba už save ir giria autorių

000

 

Grožis slypi paprastume, mokykitės iš gamtos..

Kvailas klausimas: "Ar rankdarbiai gali kalbėti?". Fiziškai negali, tačiau papasakoti apie autorių gali tikrai nemažai. Pradedant nuo medžiagų parinkimo: kokybiškos, dažytos ir besidažančios ar nudažytos tinkamai, natūralios ar dirbtinės ir t.t. baigiant autoriaus meistriškumu jas apdirbant bei komponuojant tarpusavyje. Ir jie visa tai pasako, išduoda nepraverdami burnos, kurios net neturi.

Buitinės atliekos paverstos į meno kūrinį.. geriausios, kokybiškiausios ir brangiausios medžiagos sujungtos atmestinai, ir be jokio skonio.. ar medžiagų kokybė deranti su pateikimu.. ką renkatės jūs? Kruopštumą ir kokybę, kuriais norisi gėrėtis ir demonstruoti kitiems, ar atmestinumą ir brangią/pigią nesąmonę, kurią norisi išpeikti po pirmojo panaudojimo?

Tikiu, jog mieliau dėvėtumėt stilingus Giorgio Armani džinsus, negu turkišką "padielką" iš urmo bazės. Armani per brangu? Visada galima rasti kainos ir kokybės santykį, tarkim Vigoss džinsai. Kaina atitinka kokybę ir nors už vienų kelnių kainą galėtumėte nusipirkti 2 turkiškas, tačiau dėvėjimo patogumas ir tarnavimo laikas žymiai geresnis. Ką renkatės jūs? Jei kritiškai nespaudžia finansai, tikiu, kad geresnę kokybę.. ir ją prisimintumėte, prisimintumėte firmą, nes geri džinsai. Armani prisimename net nenešioję, tai - legenda. O kaip su turkais? Pirktumėte, tačiau jau kitą dieną nepasakytumėte firmos, jei apskritai ją galima atsiminti, jei tik ji gyvuos ilgiau nei jos produktas. Pirkote turkiškus, sakote, jog svarbu, kad ne nuogas, tačiau kitą kartą ieškosite ne tos firmos, o tiesiog kitų kelnių.

Turite atsakyti sau, kokius norite kurti rankdarbius: Armani, Vigoss ar turkiškus? Jei turkiškus, tai niekas jūsų neatsimins ir nevertins, o jei pakilsite bent iki Vigoss lygio, tai jau gerai.

O ko tam reikia? Darbo, kruopštumo, kokybės ir, žinoma, meilės. Ar jūs tiek galite sau leisti? Taip? Tada jūs galite gyventi iš hobio ir užsidirbti iš rankdarbių!

Neturite klausos, skonio supratimo, spalvų derinimo įgūdžių? Pasikankinti kūrybinėse kančiose teks, bet nereikia persistengti. Žinote kompaniją Apple ir jos visokius iPod'us, iPhone'us ir kitus i.. dalykėlius? Atkreipėte dėmesį kiek daug mygtukų ir spalvų ant jų? Ten - super minimalizmas. Mygtukas mažoje pilkoje dėžutėje ir visas pasaulis alpsta nuo dizaino. Kas tai draudžia padaryti jums? Kas draudžia iš tobulo burbuliuko, kurį suvėrėme prieš tai buvusiame skyrelyje, padaryti rankų darbo šedevrą? Tiksliau jo net daryti nereikia, nes šedevrą jūs jau turite, reikia jį tik pateikti/pakabinti/priklijuoti. Jis gi tobulas, tinka auskarams, tinka karoliams, tinka apyrankei. Tik nepersistenkite! Daug tobulų burbuliukų tikrai susipeš vienoje apyrankėje, neapsunkinkite jos tobulumu, tačiau pagražinkite ne tokiomis "stipriomis" detalėmis, keliais derančiais karoliukais. Ir ką gi jūs turite? Karolius, auskarus, apyrankę.. kaip ir visi, bet ne tokią kaip visi, ji gražesnė, nes ji paprasta, su skoniu, elegantiška, neperkrauta, ji atskleidžia tobulo burbuliuko grožį, puošia žmogų, giria autorių. Ar to siekėte..? O tai tik vienas tobulas burbuliukas (su kelias akcentais).