apsiveles

Dienoraščio įrašas: 2011-10-19

3360

 

Sveiki, visi. Kadangi paskutiniu metu gaunu daug klausimų dėl reitingo, atėjo laikas išsiaiškinti.

Reitingas yra naudotojo vertinimas nuo 0 iki 10 (0 - žemiausias, 10 - aukščiausias). Jis yra vienas visoms rankdarbių svetainėms, todėl jei esate profesionali velėja ir įdėjote labai nevykusį mezginį, reitingas gali nukristi.

Reitingo sudedamosios dalys:

Darbų kokybė (maksimalus vertinimas 2) - kriterijus, kurį nustato administratoriai (dažniausiai naujai įkeltų darbelių peržiūros metu, senesni peržiūrimi rečiau). Jei turite nevykusiai nuotraukose atrodančių darbelių, galite negauti maksimumo. Vertinimas vyksta palyginimo būdu, geriausi darbeliai gauna 2, kiti 1, tie kurių kokybe nesirūpinama - 0;

Nuotraukų kokybės (maksimalus vertinimas 2) - kriterijus, kurį nustato administratoriai (dažniausiai naujai įkeltų darbelių peržiūros metu, senesni peržiūrimi rečiau). Jei turite nevykusiai padarytų nuotraukų, galite negauti maksimumo. Vertinimas vyksta palyginimo būdu, geriausios nuotraukos gauna 2, kitos 1, tie kurių kokybe nesirūpinama - 0;

Pirmais dviem kriterijais kartais yra pažaidžiama, kad išgauti didesnę vertinimo skalę. Jei darbai ir nuotraukos yra vos aukščiau už vidurkį vienas parametras gali būti nustatytas į 2, o kitas paliktas 1, nors norėtųsi 1,5 ir 1,5 :)

Kiti balai:
Rankdarbių aprašų pilnumo ir tvarkingumo
Naudotojo anketos privalomų laukų pilnumo
Vartotojų darbų peržiūrų ir vertinimų
Laiškų gautų per svetainę kiekio
Naudotojo dalyvavimo svetainės veikloje

yra skaičiuojami automatiškai, neskelbiamo algoritmo veikimo metu. Visiems reitingas skaičiuojamas pagal tą pačią formulę, o neskelbiamas, kad naudotojas savo kryptingais veiksmais neįtakotų savo vertinimo.

Čia kaip google paieškos sistemoje, niekas tikslaus algoritmo nežino, stengiatės (dalyvaujate..) - esate aukštai, nesistengiate - reitingui bye bye :)

Visada jūsų,

Apsivėlęs

P. S. įkvėptas nenurimstančių ir smalsių rankdarbistų, algoritmą mėginsiu keisti, todėl artimiausiomis dienomis jis gali kiek svyruoti :) Pamėginkime: nuo šio straipsnelio paskelbimo visos reitingo dedamosios yra matomos.

irmuzele 0

dirbam dirbam nemiegam ,šaunuolis netik apsivėlęs bet ir apsiskaičiavęs

Liole 0

Na ką, smagu kai lieka kuo mažiau klausimų

mazojira 0

labai smagu žinoti, kur reikia pasitempti

Liole 0

Aš siūlau nelaikyti senų darbelių, jei esate patobulėję savo darbuose.
Daugiau bendraukite ir būsite labiau pastebimi.
Rašykite mums žinutes, jei manote, kad esate verti aukštesnio balo.
Visada apsvarstysime ir ieškosime kompromiso.

natawool 0

o man vat dar biškutį paaiškinkit skirtomą tarp darbelio kokybės ir darbelio kokybės nuotraukoj. tai vis dėlto jeigu nuotrauka išėjo netokia tobula kaip norėtųsi admonistratoriams, bet pats darbas gan kokybiškas- tai vis vien jis yra užrašomas į nekokybiškus darbus? ir atvirkščiai- jeigu gaminys šiaip sau, o nuotrauka vos ne fotostudijoj daryta- tai išeina, kad ir pačio darbo kokybė galima pritempti prie geresnės. na vien žodžių nam čia kažkaip neaišku

natawool 0

aš pvz., pusę savo darbų ištriniau, nors laikiau gan ilgai- o žinot kam laikiau, -kad būtų didesnė tikimybė pakliūti į "laimingas darbas" bet matyt manęs kompiuteris visiškai nemyli ir ignoruoja, nes išrinko mane vos vienintelį kartą pačioj pradžioj kai tik atsirado šita funkcija aš jau ir nebesitikiu, todėl ir ištriniau bet reitingui tai visai jokios įtakos neturėjo, tai reiškia kad jokio šuolio per du metus neįvyko ...

Wool-shred 0

as irgi istriniau biski senu darbu, bet tik siandien reitingas dar senas. o skirtuma ir as noreciau suzinoti. nes darbelio kokybe adminas vertinti nelabai gali, man atrodo

urte 0

Na ir aš pratryniau.

Liole 0

Nuotraukų ir darbų kokybę stebim mes, kartais galime nesužiūrėti pasikeitimų, tai jūs nesikuklinkit, rašykit

Salsa 0

Trinimas užkrečiamas,ištryniau gal 40 savo darbų.O aš laikiau juos,kad būčiau kuo aukščiau tarp darbščiausiųjų,nors kai ištryniau šitiek darbelių,net palengvėjo

apsiveles 0

išsakyta keletas minčių. Mėginu atsakyti.
Nuotraukos kokybė yra pačio vaizdo kokybė: apšvietimas, fonas.. darbeliai gali būti nekokybiški (blogai suvelti, negražiai nupiešti), tačiau jei pateikimas geras, nuotraukų vertinimas yra maksimalus.
Darbelio kokybė yra matoma darbo kokybė nuotraukoje, vertinamas kuopštumas, išbaigtumas, vizuali darbo kokybė. Taip, labai baisiai atrodančios veltos tapkės gali būti žymiai geresnės už gražiai suveltas, tačiau čia jau niekas nekaltas, nemokate pateikti darbų - nesate profesionalai. Profesionalas rūpinasi ne tik vizualia kokybe, bet ir pateikimu, nuotraukomis, etiketėmis.
Ar gali administratoriai vertinti kokybę iš nuotraukos? Manau, kad gali, jei ne, skaitykite pirmą taisyklę: "Administratorius visada teisus".

apsiveles 0

Dar.. dėl darbelių trynimo ir staigaus reitingo šoktelėjimo. Šiuo metu jus myli 2 administratoriai, jie dažniausiai peržiūrinėja naujus darbelius, senus rečiau.
Reitingo keitimas vyksta taip. Sėdi apsivėlęs, žiūri kas ką įkėlė šiandien. Mato gražus darbelis. "O koks gražus darbelis" pagalvoja apsivėlęs. "Kas čia per autorius. Hmm, mielas autorius, o koks jo reitingas..? hmmm tikrai per mažas, jei jis daro tokius nuostabius darbus." Tada apsivėlęs peržiūri jo visus darbus ir jei reitingas neatitinka tikrovės, jį pakelia. O jei darbelis ar jo nuotrauka neužkabina.. reitingo kėlimas gali nusikelti kitai dienai.
Dar nesugalvojau algoritmo kaip įvertinti jūsų darbus automatiškai.

Salsa 0

O kai darbelis nepatinka,apsiveles reitinga sumažina,va kaip man atsitiko

natawool 0

uuuu, tai cia trynk netrynus, bet jeigu apsivelusiam bloga nuotaika, arba dipresija- tai jau sakes

Wool-shred 0

tada ciau jau neteisingai. cia vadinasi skokio reikalas. vienam patinka darbelis, kitam ne.....

Salsa 0

Apsiveles tures pasiaiskint,kodel mano reitingas dabar atvirksciai aukstesnis,nei buvo Kaip smagu čia su jumis

Liole 0

Aš galiu prispažinti salsa, kad vakar už nuotraukų kokybę parašiau tai vienetuką. Pažiūrėjau, kad galerija tokia daug maž viename stiliuje, neblogai žiūrisi

Kristut 0

o aš net nustebau- nieko netryniau, tik keliu vis ką nors nauja, žiūriu šiandien mano reitingas pakilo, ko nebuvo jau seniai Kaip fain

Wool-shred 0

mano reitingas pastovus, nesikeicia kazkaip

irmuzele 0

niekas nekyla - gyvenu ramiai nes jei dažnai kiltų tada jau būna pasekmės

apsiveles 0

tiesa, nuotaikos faktorius gali pasitaikyti, turiu net keletą mėgstamų autorių, tačiau neatsakingai vertinti darbelius lygu apsikrauti save atsakinėjimu į pasipiktinusių autorių užklausimus dėl vienokio ar kitokio reitingo.
Visi vertinimai yra daromi palyginimo būdu: atrenkami geriausi darbeliai ir gražiausios nuotraukos, įvertinami 2, po to atrenkami atrodantys vos kukliau, įvertinami 1, kiti tiesiog neįvertinami.
Darbelių trynimas turės naudą, jei pradėsite dėti geresnės kokybės darbelius ar nuotraukas, prieš keliant reitingą yra peržiūrimi visi darbeliai ir tai kaip atrodo autoriau galerija. Laikysite senus-prastesnius darbelius, reitingas nekils.
Dar, nepamirškite, jog administratoriai keičia tik 4 balus, o kiti 6 skaičiuojami automatiškai. Elementariausias dalykas, kurį daugelis autorių gali padaryti - pilnas ir normalus darbelio aprašas, va jums ir reitingo pagerėjimas.

Salsa 0

Tai kad nuotraukų kokybė pas mane 0 iš 2 rodo,na gal dar pasikeis...

Wool-shred 0

darbu aprasymas - as kaip suprantu is ko padarytas darbas, dydis. bet yra meistru pas kuriuos nera darbu aprasymo o reitingas 10. nesuprantu. bet dzyn

apsiveles 0

Salsai: va tyčia atsiverčiau jūsų galeriją. Matau, jog stengiatės, tačiau pasižiūrėjus bendrą vaizdą nuotraukos nesižiūri, perėjote ant balto fono, tačiau dar daug darbelių fotografuotų kitaip, vienur rėmelis baltas, kitur juodas, vienur yra apvadai, kitur - nėra. Bene geriausiai nufotografuoti veriniai, tačiau jie visko negelbsti.

apsiveles 0

Mano mėgstamai Vilnos Skiautelei: jei visos reitingo dedamosios - geros, keleto aprašų gali ir nebūti, atminkite, jog visi skaičiai apvalinasi ir 9,50011111 jau yra 10

Wool-shred 0

jau gerai, kad "megstamai Vilnos skiautelei"

natawool 0

o gal neblogai butu tureti kokia nors instrukcija, pageidautina su nuotrauku pavyzdziais- kad visi galetu i juos orientuotis. visi zinotu kokios nuotraukos, gaminiu pateikimas administratoriams kelia susizavejima ir atvirksciai pasislikstejima . arba administratoriai galetu atviari komentuoti trukumus. na vienu zodziu kazkas tokio kad butu prieinama visiems eteryje, kad visi galetu pamatyti skirtuma, autoriai zinotu ka keisti. manau taip butu daugiau dinamikos.

apsiveles 0

Atsižvelgiant į natos pasiūlymą: komentuoti konkrečių darbelių įkeltų į svetainę nesinori, kiekvienam autoriui savas darbelis geriausias, o komentarai dėl pataisymų sukeltų neigiamas emocijas, tačiau gerų darbelių pavyzdžiai yra įmanoma.
Nuotraukos kurios vertinamos 2 balais iš 2, tarkim:
sd-art, feltingmiracles, fancycolor.. o geriausia nežiūrėkite vieni į kitų, o užmeskite akį į etsy.com. Tokių nuotraukų reikia siekti, panašios yra verinamos 2.
Aprašui spec reikalavimų nėra, jis turi būti normalus. Keletas sakinių su paaiškinimais iš ko, kaip, su kuom, nurodykite spalvas, nes pagal jas vykdoma paieška, įdėkite normalų pavadinimą, o ne "nr. 1", "" ar "", o normalų - žodinį

Wool-shred 0

bet cia nuotrauku kokybe. darbu kokybe visai kas kita. darbu kokybe ivertinti negali zmogus tai nedarantis (netapantis, nemezgentis, neveliantis), mano manymu.

KristinaL 0

Apsiveles, labai pasigendu vienos funksijos: kai ieini i koki darbeli,pamatai juosta su kitais autoriaus darbais, gal galima taa juosta padaryti Ilgesne.t.y. gal galima saraso pabaigoje padaryti kokia strelyte ir parasyti: daugiua autoriaus darbu? Labai jau nepatogu ieskoti vaikscioti koks gi ten srautas darbeliu to autoriaus. Dar visgi labai noreciau kokios nors akis badancios ikoneles: parasyti laiska autoriui... na uzsimusti galima,kai turi landzioti ir eiksoti kaip parasyti autoriui. Beje, jei nori parasyti Administratoriui, irgi nerasi kaip parasyti

Kristijona 0

Kaip gerai, kad taip išsamiai paaiškinate reitingo vertinimo kriterijus. Žinoma skūstis negaliu, po truputėlį vis kylu, bet tuoj pat peržiūrėsiu savo darbus atidžiau, manau kur dar temptis tikrai rasiu

apsiveles 0

papildoma informacija: pradėjus rodyti visas reitingo dedamąsias buvo apkeista vietomis darbų kokybė ir nuotraukų kokybė, dabar tai pataisyta. Bučkis visiems nerimavusiems

GreRus 0

Pritariu KristinaL